HI 902 Univerzális titrátor személyre szabható mérési metódusokkal

A sokoldalú, számos paraméter mérésére képes titrátor gyakorlatilag egy teljes borászati laboratórium szerepét betölti. A tartozék metódusok az alábbi paraméterek mennyiségi meghatározását teszik lehetővé (több mérési tartományban és eltérő végpont értékekkel is):

  • Összes titrálható sav
  • Illósav
  • Aszkorbinsav
  • Kén-dioxid (levegőztetős módszer és Ripper metódus)
  • Klorid
  • Formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom)
  • Redukáló cukor
  • Szén-dioxid

A mérési metódusok bővíthetők és személyre szabhatók, így a végrehajtható méréstípusok száma gyakorlatilag végtelen.
 HI 902
 
HI 902 A műszerhez mellékelünk a méréshez szükséges minden tartozékot és titrálási oldatot, így a titrátor készen áll a használatra és az üzembe helyezés után azonnal elkezdhető a mérés. Kérésre munkatársaink elvégzik az üzembe helyezést és a próbamérést is a helyszínen.

A laboratóriumi titrátor segítségével sav‐bázis, potenciometriás, redox, komplexometriás és precipitációs (csapadékos) titrálás hajtható végre. Lehetséges a visszatitrálás is. A konfigurációs beállítások a felhasználói igények alapján személyre szabhatók. Számítógép, monitor, billentyűzet, nyomtató és a titrátor segítségével komplett munkaállomás alakítható ki.
A külön megvásárolható, 16 vagy 18 mérőedény kezelésére képes HI 921 mintaváltó és a borászati titrátor segítségével teljes titrálási rendszer alakítható ki. A rendszer segítségével több minta teljesen automatizált mérése hajtható végre. A titrátorhoz hasonlóan a mintaváltó működése a titrálási metódusok alapján teljesen személyre szabható. Borászati titrátor és mintaváltó
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
Keverő és annak szerelvényei, büretta (25 ml), adagolópumpa, hőmérséklet‐érzékelő, USB kábel, USB flash drive (256 MB), szoftver és használati utasítás

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
mVMérési tartomány
2000,0 és 2000,0 mV között
Felbontás0,1 mV
Pontosság±0,1 mV (25 °C esetén)
pHMérési tartomány
‐2,000 és 20,000 pH között
Felbontás0,1 pH; 0,01 pH; 0,001 pH
Pontosság±0,001 pH (25 °C esetén)
HőmérsékletMérési tartomány
‐5,0 és 105,0 °C között
Felbontás0,1 °C
Pontosság±0,1 °C (a szonda hibáján kívül)
A büretta kapacitása5 ml; 10 ml és 25 ml
A büretta felbontása1/40000
Adagolási felbontás0,001 ml
Adagolási pontosságA büretta teljes térfogatának ±0,1 százaléka
Kijelző320 x 240 képpont felbontású színes grafikus LCD
Metódusok100 standard és felhasználó által megadott metódus
pH‐kalibrálásManuális vagy automatikus, maximum ötpontos
Potenciometriás titrálásSav-bázis, redox, csapadékos, komplexometria, nem vizes, ionszelektív, argentometria
Titrálási metódusokFix mV‐, illetve pH‐végpont‐ vagy több ekvivalenciapont‐detektálás
(a titrálási görbe első vagy második deriváltjával), visszatitrálás
Valós idejű adatokmV/térfogat vagy pH/térfogat titrálási görbe, a görbe első vagy második
deriváltja; a pH‐ vagy mV‐értékek időbeni alakulása
Adattárolás100 teljes titrálás és pH/mV/ISE‐mérési jelentés
PerifériákVGA monitor, PC‐billentyűzet, nyomtató és USB bemenet
Működési környezet10 és 40 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Tárolási környezet‐20 és 70 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás220 VAC; 50‐60 Hz
Méretek és súly390 x 350 x 380 mm; kb. 10 kg (1 db pumpával és keverővel)

InformációkMi is az a titrálás?
Információk
A titrálás egy kémiai metódus, amivel egy oldatban megmérhető a benne található ismeretlen anyagok mennyisége. Lényegében egy volumetrikus művelet, amellyel egy ismeretlen anyag (a komponens) koncentrációja határozható meg egy ismert koncentrációjú anyag (a titrálási oldat) hozzáadásával, amely reakcióba lép a vizsgált anyaggal. A titrálást számos alkalmazási terület esetén használják, mint például a borászat, az élelmiszeripar, az italok gyártása, a gyógyszergyártás, a felületkezelés, illetve a víz és szennyvíz vizsgálata. Titrálás a borászatban

A műveletet régebben manuálisan, üvegbüretták, kémiai indikátorok vagy a végpont érzékelésére használt egyszerű mérőműszerek segítségével hajtották végre, ma már korszerű elektronikus titrátorokkal automatizálják, amelyek képesek a teljes művelet automatikus végrehajtására.