HI 84533 Minititrátor a formol szám és a pH‐érték méréséhez

Az egyszerűen kezelhető automata minititrátorral a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom) mérése és a pH-érték meghatározása lehetséges a bor (illetve a must vagy gyümölcslé) esetén. Mindkét paraméter fontos szerepet játszik a bor erjedése során. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálatára.

A GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkciónak köszönhetően nyomon követhetők a kalibrálási adatok, így kiküszöbölhetők a szennyezett elektród vagy kalibráló oldat által okozott mérési hibák. A keverési sebesség szabályozása automatikus a kevert folyadék súlya és viszkozitása alapján. A mérési eredmény alapján valósidejű grafikon is megjeleníthető a kijelzőn. A mért értékek elmenthetők vagy exportálhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével.
HI 84533 Borászati titrátor a formol szám méréséhez
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
Reagens-készlet, pH-elektród (BNC), hőmérséklet-szonda, feltöltőoldat az elektród számára, 2 db mérőedény (100 ml), csőkészlet, adagolópumpa-szelep, 1 db fecskendő (5 ml), 1 db műanyag pipetta (1 ml), keverőmágnes, tisztítóoldat a bor által okozott lerakódások és foltok eltávolításához (1-1 db tasak), hálózati adapter, használati utasítás, minőségi tanúsítvány

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
Mérési tartományFormol szám (alacsony tartomány):
2,14-28,57 meq/l
0,21-2,85 meq%
30,0-400,0 mg/l
Formol szám (magas tartomány):
21,7-71,4 meq/l
2,14-7,14 meq%
300-1000 mg/l
pH-érték: -2,0 és 16,0 pH között; -2,00 és 16,00 pH között
pH-mV:
-2000,0 és 2000,0 mV között
Hőmérséklet: -20,0 és 120,0 °C között
PontosságFormol szám: a mért érték 3%-a vagy ±0,1 g/l
±0,01pH; ±1,0 mV; ±0,4 °C (a hőmérséklet-szonda hibáján kívül)
Titrálási metódusSav-bázis titrálás (a végpont 8,0 és 8,30 pH között állítható)
pH-kalibrálásEgy-, két- vagy hárompontos
Hőmérséklet-kompenzálásManuális vagy automatikus, -20,0 és 120,0 °C között (a pH-mérés esetén)
A pumpa teljesítménye10 ml/perc
Keverési sebesség600 fordulat/perc
Adatrögzítés400 mérés adatai menthetők el (200 titrálás és 200 pH/mV-mérés)
Áramellátás12 VDC hálózati adapter (tartozék)
Környezet0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Méretek és súly235 x 200 x 150 mm; 1,9 kg

InformációkMi is az a formol szám, más néven fermentálható nitrogéntartalom?Információk
A gyümölcslé és a bor fermentálható nitrogéntartalom formájában kifejezett aminosav-koncentrációja a formol metóduson alapuló sav-bázis titrálás útján határozható meg. Az eredményként kapott úgynevezett formol szám (más néven formol index) segítségével a bor és a gyümölcslé minősége jellemezhető. A borban található aminosavtartalom értékét számos tényező befolyásolja, mint például a szőlő érése. Mivel a must erjedésének folyamata során a nitrogén nagyon fontos szerepet játszik, mennyiségét még a fermentálás megkezdése előtt meg kell határozni. A fermentálható nitrogéntartalom mérése borban