HI 84181 Mérőműszer a káliumtartalom méréséhez

A borban található kálium mérése a borászati elemzésre tervezett ionszelektív mérőműszer segítségével lehetséges. A szőlő által a földből felvett egyik fontos tápanyag az ionos formában megtalálható kálium, így a káliumtartalom a borkészítés fontos paramétere.

Az ionszelektív elektród segítségével a mérés gyorsan és pontosan végrehajtható. A felhasználóbarát, könnyen kezelhető műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére.
 A kálium mérése borban
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
Reagens‐készlet 20 méréshez, automatikus pipetta (2000 μl), 6 db hegy az automatikus pipettához, 2 db 50 ml‐es mérőedény, ionszelektív elektród, referencia‐félcella, hőmérséklet‐szonda, 2 db keverőmágnes, elektromos hálózati kábel, 4x30 ml újratöltő‐oldat, fecskendő (1 ml), pipetta (1 ml) és használati utasítás

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
Mérési tartomány0,0‐5,0 g/l (ppt)
Felbontás0,1 g/l (ppt)
PontosságA mért érték ±5%‐a
A minta mennyisége50 ml
Hőmérséklet‐kompenzálásAutomatikus, 0 és 80 °C között
Adatrögzítés50 mérés adatai menthetők el
Keverési sebesség500 fordulat/perc
Áramellátás230 VAC, 50‐60 Hz, 10 VA
Környezet0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom
Méretek és súly208 x 214 x 163 mm; 2200 g

InformációkA kálium-mérés jelentősége a borászatban
Információk
A káliumionokat a szőlőtőke a földből veszi fel. Más tápanyagokkal ellentétben a kálium ionos formában marad, és így is kerül a szőlőfürtökbe. A szőlőből a borba kerülő kálium a fontosabb ionok közé tartozik. Befolyásolja a bor ízét, hiányában a bor savanyú lehet. Az alkoholtartalom és az alacsony hőmérséklet miatt a kálium kálium-bitartarát formájában csapódik ki. A vörösbor a fehérbornál több káliumot tartalmaz, mivel a vörösborban jelenlévő fenolok gátolják a kálium-bitartarát kicsapódását. A káliumtartalom mérése borban