HI 2040 edge™ Borászati DO-mérő

A borban található oldott oxigéntartalom mérésére szolgáló DO-mérő a korábbi professzionális készülékek sokoldalúságát ötvözi a korszerű és felhasználóbarát kialakítással. Ennek köszönhetően súlya kicsi, vastagsága pedig alig haladja meg az egy centimétert, így egyszerűen kézben tartható vagy helyezhető el akár a falon is. Könnyű kezelhetőségének révén a műszer minden borász barátja.

A felhasználóbarát kezelőfelület jelentősen leegyszerűsíti a mérések menetét, a konfigurálást, a kalibrálást és a diagnosztikai funkciók használatát, valamint a mérési eredmények elmentését és azok áttöltését személyi számítógépre.
 HI 2040 edge™ Borászati DO-mérő
HI 2040 edge™ Borászati DO-mérő A szonda kialakítása lehetővé teszi a bormérést akár a borosüvegben is. A műszerrel mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálata lehetséges.

Az újszerű kialakítás elegáns megjelenést és célszerű elhelyezési lehetőségeket biztosít. A tartozék állvány jól látható szögben tartja a műszert, és magában foglalja a szonda vagy elektród rögzítésére szolgáló mozgatható tartókart is. A függőleges felületre erősíthető tartókeret segítségével a műszer akár a falra is felszerelhető, így nem foglal helyet az általában amúgy is zsúfolt laboratóriumi munkaasztalon.

Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
DO-szonda, elektrolit-oldat, 2 db membánkupak, 2 db O-gyűrű és minőségi tanúsítvány

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
DOTartomány0,00-45,00 ppm; 0,0-300,0% telítettség
PontosságA mért érték ±1,5%-a
Kalibrálási pontokEgy- vagy kétpontos (0% és 100%)
Hőmérséklet-kompenzálásAutomatikus (0 és 50 ºC között)
Sótartalom-kompenzálás0 és 40 g/l között (felbontás: 1 g/l)
Magasság-kompenzálás-500 és 4000 méter között (felbontás: 100 méter)
HőmérsékletMérési tartomány-20,0 és 120,0 °C között
Pontosság±0,2 °C
A mért értékek rögzítése1000 mérés adatai menthetők el
InterfészekUSB
Környezet0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás5 VDC hálózati adapter
Méretek és súly202 x 140 x 12,7 mm; 250 g
 
InformációkAz oldott oxigéntartalom szerepe a borkészítés során
Információk
Az oldott oxigén (vagy „DO”) fogalma a borban található szabad molekuláris oxigéntartalomra vonatkozik. Az oldott oxigéntartalom ismerni kell, mivel a borkészítés egyes szakaszaiban fontos szerepet tölt be. A lefejtés során azért kell megmérni, mert a bor ízét nagymértékben befolyásolja az oxigén. A szűrés során az oxigénfelvétel mérésével biztosítható a megfelelő folyamatirányítás. Az oldott oxigéntartalom ismerete a palackozás során is fontos, mert hatással van a bor minőségére. DO-mérés a borászatban