HI 9146 Borászati oldott oxigén‐mérő

A DO-mérő segítségével a borban található oldott oxigéntartalom mérése lehetséges, amely a borkészítés teljes folyamatát végigkísérő fontos paraméter. Az oldott oxigén két mérési tartományban is vizsgálható (tényleges koncentráció és százalékos tartalom).

A szonda kialakításának köszönhetően az oldott oxigén mérhető a kádban és magában a borospalackban is. A műszer a szondába épített hőmérséklet‐érzékelő révén képes a hőmérséklet mérésére és a DO‐mérések hőmérséklet-kompenzálására, illetve az automatikus kétpontos kalibrálásra. Lehetséges még a mérések magasság‐ és sótartalom‐kompenzálása is.

A pontosságról a kalibrálási adatok kezelésére szolgáló GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkció gondoskodik. A műszer azt is jelzi, ha az elemek kezdenek lemerülni. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére.
HI 9146 Borászati oldott oxigén-mérő
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
Szonda kábellel, 2 db tartalék membrán, elektrolit‐oldat (30 ml), elemek, hordtáska és használati utasítás

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
Mérési tartományOldott oxigén0,00‐45,00 mg/l; 0,0‐300,0%
Hőmérséklet0,0‐50,0 °C
FelbontásOldott oxigén0,01 mg/l; 0,1%
Hőmérséklet0,1 °C
PontosságOldott oxigén±1,5%
Hőmérséklet±0,5 °C
KalibrálásAutomatikus, levegőn történik, 100%‐on
Hőmérséklet‐kompenzálásAutomatikus, 0 és 50 °C között
Magasság‐kompenzálás0 és 1900 méter között (100 méteres felbontással)
Sótartalom‐kompenzálás0 és 40 g/l között (1 g/l felbontással)
Áramellátás4 db 1,5 voltos elem vagy 12 VDC adapter
Környezet0 és 50 °C között; legfeljebb 100% relatív páratartalom
Méretek és súly196 x 80 x 60 mm; 500 g

InformációkAz oldott oxigéntartalom szerepe a borkészítés során
Információk
Az oldott oxigén (vagy „DO”) fogalma a borban található szabad molekuláris oxigéntartalomra vonatkozik. Az oldott oxigéntartalom ismerni kell, mivel a borkészítés egyes szakaszaiban fontos szerepet tölt be. A lefejtés során azért kell megmérni, mert a bor ízét nagymértékben befolyásolja az oxigén. A szűrés során az oxigénfelvétel mérésével biztosítható a megfelelő folyamatirányítás. Az oldott oxigéntartalom ismerete a palackozás során is fontos, mert hatással van a bor minőségére. Oldott oxigén-mérés a boroshordóban