HI 2020 edge™ Borászati pH-mérő

A pH-mérő segítségével a pH-érték mérése lehetséges bor esetében. A bor pH-értéke az egyik legfontosabb borászati paraméter, mert hatással van a bor minőségére, ízére, színére, és számos egyéb tulajdonságára. A borászati pH-elektród ellenáll a bormérés vagy a must vizsgálata során az elektródra rakódó szennyeződések hatásainak, így élettartama hosszabb, a mérési pontosság pedig maximális. Könnyű kezelhetőségének révén a műszer minden borász barátja.

A felhasználóbarát kezelőfelület jelentősen leegyszerűsíti a mérések menetét, a konfigurálást, a kalibrálást és a diagnosztikai funkciók használatát, valamint a mérési eredmények elmentését és azok áttöltését személyi számítógépre.
 HI 2020 edge™ Borászati pH-mérő
HI 2020 edge™ Borászati pH-mérő A műszerrel mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálata lehetséges.

Az újszerű kialakítás elegáns megjelenést és célszerű elhelyezési lehetőségeket biztosít. A tartozék állvány jól látható szögben tartja a műszert, és magában foglalja a szonda vagy elektród rögzítésére szolgáló mozgatható tartókart is. A függőleges felületre erősíthető tartókeret segítségével a műszer akár a falra is felszerelhető, így nem foglal helyet az általában amúgy is zsúfolt laboratóriumi munkaasztalon.

Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
pH-elektród, 4,01; 7,01 és 10,01 pH-s puffer-oldatok (2-2 tasak), tisztítóoldat (2 tasak) és minőségi tanúsítvány

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
pH-értékTartomány-2,000 és 16,000 pH között; ±1000,0 pH-mV
Pontosság±0,002 pH; ±0,2 mV
Kalibrálási pontokHárom vagy öt
Hőmérséklet-kompenzálásAutomatikus (-20,0 és 120,0 °C között)
HőmérsékletMérési tartomány-20,0 és 120,0 °C között
Pontosság±0,2 °C
A mért értékek rögzítése1000 mérés adatai menthetők el
InterfészekUSB
Környezet0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom
Áramellátás5 VDC hálózati adapter
Méretek és súly202 x 140 x 12,7 mm; 250 g

InformációkA pH-érték mérése borbanInformációk
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között a pH-értéktől függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. A pH-érték alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van. A vörösbor pH-értékének mérése