HI 2020 edge™ Borászati pH-mérő
A pH-mérő segítségével a pH-érték mérése lehetséges bor esetében. A bor pH-értéke az egyik legfontosabb borászati paraméter, mert hatással van a bor minőségére, ízére, színére, és számos egyéb tulajdonságára. A borászati pH-elektród ellenáll a bormérés vagy a must vizsgálata során az elektródra rakódó szennyeződések hatásainak, így élettartama hosszabb, a mérési pontosság pedig maximális. Könnyű kezelhetőségének révén a műszer minden borász barátja. A felhasználóbarát kezelőfelület jelentősen leegyszerűsíti a mérések menetét, a konfigurálást, a kalibrálást és a diagnosztikai funkciók használatát, valamint a mérési eredmények elmentését és azok áttöltését személyi számítógépre. |
A műszerrel mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálata lehetséges. Az újszerű kialakítás elegáns megjelenést és célszerű elhelyezési lehetőségeket biztosít. A tartozék állvány jól látható szögben tartja a műszert, és magában foglalja a szonda vagy elektród rögzítésére szolgáló mozgatható tartókart is. A függőleges felületre erősíthető tartókeret segítségével a műszer akár a falra is felszerelhető, így nem foglal helyet az általában amúgy is zsúfolt laboratóriumi munkaasztalon. |
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! |
A műszer tartozékai | ||
pH-elektród, 4,01; 7,01 és 10,01 pH-s puffer-oldatok (2-2 tasak), tisztítóoldat (2 tasak) és minőségi tanúsítvány |
Műszaki adatok |
pH-érték | Tartomány | -2,000 és 16,000 pH között; ±1000,0 pH-mV | |
Pontosság | ±0,002 pH; ±0,2 mV | ||
Kalibrálási pontok | Három vagy öt | ||
Hőmérséklet-kompenzálás | Automatikus (-20,0 és 120,0 °C között) | ||
Hőmérséklet | Mérési tartomány | -20,0 és 120,0 °C között | |
Pontosság | ±0,2 °C | ||
A mért értékek rögzítése | 1000 mérés adatai menthetők el | ||
Interfészek | USB | ||
Környezet | 0 és 50 °C között; legfeljebb 95% relatív páratartalom | ||
Áramellátás | 5 VDC hálózati adapter | ||
Méretek és súly | 202 x 140 x 12,7 mm; 250 g |
A pH-érték mérése borban |
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között a pH-értéktől függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. A pH-érték alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom. |
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van. |