HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő

A borkészítők igények alapján tervezett pH-mérő segítségével a bor pH-értéke mérhető. A bor pH-értéke az egyik legfontosabb borászati paraméter, így azt a borkészítés teljes folyamata során mérni kell.

A borászati mérések velejárója az elektród felületére rakódó szennyeződés. A standard pH-elektródokkal ellentétben a műszerhez tartozó elektród nyitott átvezetővel rendelkezik. Az ilyen kialakítás előnye, hogy az átvezető sokkal nehezebben dugul el, így ideális a bor és a must méréséhez.

A pH-mérő felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, így kezelése nem igényel különösebb szakképzettséget, illetve kis mérete révén kényelmesen végrehajthatók a mérések gyakorlatilag bárhol. A műszerrel mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálata lehetséges.
 HI 99111 borászati pH-mérő a bor méréséhez
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!

ikontartozek.pngA műszer tartozékaiikontartozek.png
pH‐elektród, hőmérséklet‐szonda, puffer oldatok (4 és 7 pH), tisztítóoldat az elektród tisztításához (2 db tasak), elemek, hordtáska és használati utasítás

Műszaki adatokMűszaki adatokMűszaki adatok
Mérési tartománypH‐érték‐2,00 és 16,00 pH között
Hőmérséklet‐5,0 és 105,0 °C között
PontosságpH‐érték±0,02 pH
Hőmérséklet±0,5 °C
KalibrálásAutomatikus, egy‐ vagy kétpontos
Hőmérséklet‐kompenzálásManuális vagy automatikus, ‐5,0 és 105,0 °C között
Áramellátás3 db 1,5 voltos AAA elem
(kb. 1200 óra használatra elegendő)
Környezet0 és 50 °C között; legfeljebb 100% relatív páratartalom
Méretek és súly152 x 58 x 30 mm; 205 g

InformációkA pH-érték mérése borbanInformációk
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között a pH-értéktől függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. A pH-érték alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van. A bor pH-értékének mérése