HALO™ vezeték nélküli pH-mérő

HALO™ vezeték nélküli pH-mérőpH-mérés vezeték nélkül HALO™ vezeték nélküli pH-elektród
A borkészítés egyik legfontosabb paramétere a pH-érték. A HALO™ a világ első professzionális borászati célú vezeték nélküli pH-elektródja. A vezeték nélküli kapcsolat 10 méteres távolságig használható. A pH-elektród kialakítása kifejezetten borászati szempontok alapján történt.

Az elektród gyakorlatilag bárhol alkalmazható, a mérések a borászati laboratóriumban vagy a borospincében is egyszerűen végrehajthatók. A méréshez mindössze az elektród, egy okostelefon vagy táblagép és az azon futó ingyenes alkalmazás szükséges. Az elektród ilyen eszköz  nélkül, az edge®blue mérőműszer segítségével is használható.

 
 
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!
 
A HALO™ elektróddal együtt használható, ingyen letölthető Hanna Lab App az első olyan alkalmazás, amelynek segítségével egy okostelefon vagy táblagép teljes értékű pH-mérőműszerré alakítható. A vezeték nélküli kapcsolat 10 méteres távolságig használható.

A Bluetooth® 4.0 technológiát alkalmazó rendszer minden olyan funkciót magába foglal, amely a professzionális pH-mérők esetében is megtalálható (beleértve a kalibrálást vagy az automatikus hőmérséklet-kompenzálás lehetőségét, illetve a mérési eredmények elmentését).
 pH-mérő okostelefonból vagy táblagépből
   
en_badge_web_generic.png Google Play App Store
Az Android operációs rendszert futtató okostelefon vagy táblagép segítségével használható ingyenes Hanna Lab App letölthető a Google Play App Store-ból.
Az alkalmazás Bluetooth 4.0 szabvánnyal kompatibilis Android 4.3 (vagy későbbi) eszköz segítségével futtatható.
 
   
AppStore Apple Ap Store
Az iPad®, iPhone® vagy iPad® Touch segítségével használható ingyenes Hanna Lab App letölthető az Apple App Store-ból.
Az alkalmazás iPad® 3 vagy későbbi, iPhone® (4S vagy későbbi), iPod® Touch (5. generációs vagy későbbi) eszköz segítségével futtatható.
 
 
A vezeték nélküli pH-elektród okostelefon vagy táblagép hiányában az edge®blu pH-mérővel is alkalmazható.

A professzionális műszer leegyszerűsíti a mérések menetét, a konfigurálást és a kalibrálást, illetve a mérési eredmények elmentését. A mérési tartomány -2,000 és 16,000 pH között van. Az újszerű kialakítás elegáns megjelenést és célszerű elhelyezési lehetőségeket biztosít. A műszer használható hordozható mérőeszközként, a tartozék állvány segítségével az asztalon is elhelyezhető, de akár a falra is felszerelhető.
 HALO vezeték nélküli pH-mérő
 
InformációkA pH-érték mérése borbanInformációk
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között a pH-értéktől függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. A pH-érték alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van. A bor pH-értékének mérése